28-03-04

de wereld van verkiezingen

Op 28 maart (vandaag dus) vinden er maar liefst in 3 landen verkiezingen plaats: de 2de ronde van de regionale verkiezingen in Frankrijk, gemeenteraadsverkiezingen in Turkije en parlementsverkiezingen in Georgië. Niet echt sensationeel maar toch leuk om te weten.
 
Terug naar eigen land/regio dan maar. De verkiezingskoorts begint aardig op te lopen, de sp.a bepleit goedkoper onderwijs en de VLD wil (net als alle andere partijen) lagere belastingen. Toch raar dat zelfs iets dat ALLE partijen willen nog altijd niet gerealiseerd kan worden... Een nieuwe peiling voorspelt opnieuw winst voor CD&V / N-VA, het blijft natuurlijk een peiling maar de trend wordt bevestigd: verlies voor de regering en winst voor de oppositie en Groen! dat maar niet boven de kiesdrempel uitkomt.
 
Voor de geïnteresseerden: hier is het bericht dat ik verstuurt heb naar de "Ideeënfabriek" van sp.a-SPIRIT:
 

Geachte,

Mijn voorstel is simpel geformuleerd maar moeilijk qua inhoud: ik pleit voor meer democratie in België. Wij profileren ons land graag als democratisch, maar wij bezitten geen referendamogelijkheden, de partijen hebben bijna alle macht in handen, de apathie en antipolitiek vieren hoogtij, enz. Ik ben al een tijdje bezig met een poging de mensen te engageren voor meer democratie en meer democratische rechten op mijn website: http://democratie.skynetblogs.be/

De sp.a kan hierin een belangrijke rol spelen denk ik, er is meer samenwerking met de mensen nodig. Neem het parlement uit de handen van de partijvoorzitters en geef het terug aan de bevolking.

Alvast bedankt


 
Ben benieuwd naar het antwoord. 'k Ga ook is informeren bij andere partijen of ze van plan zijn iets te veranderen aan de toestand van de Belgische/Vlaamse democratie.

19:48 Gepost door democraat | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.