31-03-04

MDP

Na lange tijd laat Abou Jahjah nog is van zich horen, wat niet betekent dat hij niet actief is geweest: integendeel, recent hebben er nog AEL-betogingen plaatsgevonden naar aanleiding van de moord op Sheikh Ahmed Yassin door Israël.
Vandaag werd bevestigt dat de AEL zal opkomen voor de Vlaamse en Europese verkiezingen als de Moslim Democratische Partij (MDP).
 
ANTWERPEN - De Moslim Democratische Partij (MDP), de nieuwe partij van de Arabisch Europese Liga (AEL) van Dyab Abou Jahjah, neemt deel aan de Vlaamse verkiezingen in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Waarschijnlijk komt er ook een Europese lijst. Onderwijs en werkgelegenheid zijn de voornaamste thema's in het partijprogramma.

In haar programma heeft de partij veel aandacht voor onderwijs. De MDP pleit voor de oprichting van islamscholen, complementair aan de bestaande netten en voor meer aandacht voor diversiteit in het onderwijs en in de onderwijsopleidingen. Verder wil de MDP dat het Gelijke Onderwijskansendecreet herbekeken wordt, ,,want het heeft gefaald, ondanks de goede intenties".

Tweede pijler in het programma is de werkgelegenheid. De MDP wil meer allochtonen aan het werk door de bedrijven quota op te leggen. Ook wil de partij de 32-urenweek ingevoerd zien, ,,om zo tot een betere arbeidsherverdeling te komen", zegt Ahmed Azzuz.

 
(De Standaard)

Nu valt nog af te wachten of hun partij het beter zal doen dan de voormalige partij die gevormd werd samen met de PvdA (RESIST), toen behaalde men amper 1%. En of ze ook nog boven de (ondemocratische) kiesdrempel zullen uitkomen is al een heel andere vraag.
 

18:00 Gepost door democraat | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.