14-04-04

wablief?

Deze week in Humo: "De Stemtest", een interview met mediamensen over hun kiesintenties. Interessant, maar een platte bevestiging van het politiek correcte(?) denken.
 
Uitspraak van Siegfried Bracke in dat artikel: "Televisie eist nu eenmaal dat geïnterviewden in 20 seconden een heldere mening kunnen geven." (Humo)
 
DE reden van de onduidelijkheid in de media op politiek vlak! 20 seconden voor een politicus/politica om zijn/haar standpunt te verkondigen....zonder nuances, zonder debat....kortom een populistische oneliner!! De slechte communicatie is een hoofdreden van de apolitiek, en de tv dwingt de politici om hun stijl aan te passen: alles moet catchy en kort, en als je mening te lang is of te genuanceerd (wat wijst op een doordachte mening!) dan kom je niet in aanmerking. Alsof ze op tv te weinig tijd hebben...alstublieft zeg! Misschien moeten ze nog wat meer tijd opvullen met de herhalingen van "FC De Kampioenen" of "De Kotmadam" of films die we allemaal al 10 keer gezien hebben...In plaats van is werk te maken van een degelijke berichtgeving waarin er ruimte is voor discussie en nuancering, want als ik de lengte van onze journaals vergelijk met omringende landen, merk ik op hoe weinig onze politici te zeggen hebben (of kunnen zeggen) op tv.

19:53 Gepost door democraat | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

amaai maar tijd om ze te introduceren in allerlei spelprogramma's hebben onze zenders blijkbaar wel

Gepost door: willy | 14-04-04

De commentaren zijn gesloten.