19-04-04

bericht van Steve, bericht aan Steve

De inzet van de komende verkiezingen is groot. Kiezen op 13 juni gaat voor partijvoorzitter Steve Stevaert over de keuze tussen een links, progressief of een rechts conservatief Vlaanderen. Een solidair of niet-solidair Vlaanderen. "Voor mij staat dat gelijk met de keuze tussen een warm en een koud Vlaanderen", stelt Stevaert. "Want rechts en links bestaat wel nog, alleen willen de rechtsen niet rechts genoemd worden." Als voorbeelden noemt Stevaert de flitspalen en de landsverdediging. "Rechts vindt flitspalen pesterijen, links vindt dat je daarmee kinderlevens redt. Rechts wil dat er meer geld naar landsverdediging moet en minder geld naar sociale zekerheid en uitkeringen."

Maar als de kiezer zich uitspreekt voor het conservatief kartel van CD&V-N-VA en sp.a zetelt niet meer in de Vlaamse meerderheid, dan trekt Stevaert zijn troepen terug. "Het lot van de federale regering hangt af van de Vlaamse verkiezingen. Want als CD&V een Vlaamse meerderheid kan vormen, dan zal die partij ook op federaal vlak haar voorwaarden stellen", legt Stevaert uit. "Een asymmetrische regering kan onmogelijk werken."

"De kiezer bepaalt uiteraard", besluit Stevaert. "Maar een rechtse regering is een slechte zaak voor de gewone mensen. Zij zijn de klos. Als we de voorbije jaren rechtse regeringen hadden gehad, was er geen sprake geweest van de maximumfactuur in de gezondheidszorg. Dan hadden we vandaag geen Zilverfonds, geen gratis openbaar vervoer en geen afschaffing van het kijk- en luistergeld."  (c) Politics.be

 
Daar gaan we weer! sp.a-voorzitter Stevaert schept een duidelijk beeld: kiezen voor ons is goed, kiezen voor "hun" is slecht, "want een rechtse regering is slecht voor de gewone mensen".
Wederom: wat een onzin, dé gewone mensen bestaan niet!! Iedere individuele kiezer maakt uit wat de belangen zijn waar hij/zij waarde aan hecht voor de eigen persoon en de directe omgeving en stemt naar eer en geweten op de daarbij passende persoon/partij.
 
Bericht aan Steve: < maak duidelijk wat je de Vlamingen op Vlaams niveau kunt bieden en overtuig op basis van argumenten en nuanceer. Die machtsspelletjes en dreigementen kunnen "de mensen" missen als kiespijn! >

18:06 Gepost door democraat | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

a Steve STEVAERT gaf met de hem toevertrouwde Visa kaart 22.210 EUR ( 896.000 BF) uit in dure restaurants

Gepost door: a | 26-04-04

De commentaren zijn gesloten.